29 апреля 2014

Открытое письмо ультрас в Федерацию футбола Украины

Сегодня в адрес Федерации футбола Украины на имя ее Президента Анатолия Конькова поступило открытое письмо от ультрас с просьбой перенести финальный матч Кубка Украины из Харькова во Львов.

Ультрас Украины

Ниже приводится оригинальный текст этого письма:

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Шановний Анатолій Дмитрович!

Ми, футбольні вболівальники України, наполягаємо на перенесенні фінального матчу Кубку України з міста Харків у інше місто.

Проведення фінального матчу у місті Харкові наражає на небезпеку численних вболівальників, які захочуть відвідати цей матч. Адже зараз у Харкові присутні численні агресивні антидержавні елементи. Приїзд ультрас вони можуть використати для організації масштабних провокацій, як це сталося нещодавно під час проведення матчу Прем’єр-ліги між харківським Металістом та дніпропетровським Дніпром.

Слід також згадати інцидент з побиттям громадян України на трасі Полтава — Харків, серед яких теж були футбольні ультрас. Отже, небезпека існує ще і на шляху до місця проведення фінального матчу.

Чи враховувала ФФУ ці факти, обираючи Харків?

Сподіваємося, що ФФУ перегляне своє рішення. Інакше це виглядатиме як навмисне сприяння загостренню громадянського конфлікту в Україні, що містить ознаки державної зради.

Натомість, пропонуємо провести фінальний матч у Львові. Це місто максимально віддалене від східного кордону, та ще ніколи у своїй історії (!) не приймало фінал Кубку України (на відміну від Харкова, який приймав фінал тричі за останні 6 років, включно з минулорічним).

Крім гарантій безпеки, численні вболівальники України отримають можливість переконатися у гостинності та доброзичливості львів’ян, що матиме позитивний вплив на гуманітарну ситуацію в Україні. А сам матч пройде у святковій атмосфері та при повних трибунах.

Ультрас: Шахтар, Чорноморець, Славутич, Динамо. Карпат, Дніпро, Зоря, Металіст, Металург Д, Ворскла, Iллічівець, Севастополь, Волинь, Говерла, Металург З, Таврія.

Метки
Популярное
Популярные в категории "Новости"